6 iun. 2014

Bucurie azurie

Astazi vom crea flori din hartie, albastre, frumoase, usor de modelat si pe care le veti putea folosi la decorarea cadourilor, felicitarilor, albumelor sau doar ca simple ornamente.
Am pregatit un tutorial, care sper ca va fi pe intelesul tuturor. Sunt sigura ca veti indragi modelatul petalelor, imediat ce veti termina prima floare!

Sa ne apucam de treaba!
Primul pas si cel mai migalos, presupune decuparea celor 20 de petale, pe care le vom lipi in 2 randuri, cate 10 petale pentru fiecare rand. Folosim o bulina ajutatoare pentru a fi siguri ca floricica va iesi rotunda si cu toate petalele simetric aranjate.


Pe al doilea rand, vom lipi petalele intre petalele de pe primul rand. Incepe sa prinda contur floricica noastra, nu? : )


Ei bine, suntem aproape de final! Dupa ce am lipit si cel de-al doilea rand de petale, vom decupa inca doua forme asemeni celor din imagine, pe care le vom suprapune peste floarea realizata anterior, astfel incat sa obtinem un aspect natural al acesteia. Puteti adauga cate doua randuri din fiecare forma, daca doriti o floare mai bogata.



Si acum ca am terminat de decupat, lipit si aranjat, trecem la modelat. Ca metoda simpla, folositi scobitoarea in locul instrumentului de embosat, pentru a plia fiecare petala in parte. Asta mi se pare cea mai frumoasa etapa, cand hartia capata forma imaginatiei mele.


Dupa ce am terminat si modelatul petalelor, mai decupam o bulina, pe care o lipim in mijloc si gata, floarea noastra e pregatita sa decoreze un cadou pentru cineva drag!
In caz ca aveti o vaza stinghera, iar florile naturale se usuca prea repede, puteti realiza un buchet intreg de flori de acest gen, pe care le puteti lipi de cateva ramurele uscate : )


Daca v-am fost de ajutor, va astept in vizita si data viitoare!
O zi frumoasa si idei creative s-aveti!

5 comentarii:

  1. Superb!! De unde pot lua model de petale si de floricele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le decupezi manual, dupa un tipar propriu sau il descarci de pe internet. Daca scrii pe google "flower petal pattern (sau template)" vei avea de unde sa alegi.

      Ștergere
  2. A fost captivant, mi-a placut foarte mult modul simplu in care este explicat modelarea florii. Felicitari si sper gasesc mereu frumosul pe aceasta pagina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cam stangace in explicatii, dar pentru ca am fost rugata de multe ori sa realizez tutoriale, imi dau silinta sa fie pe intelesul tuturor :P
      Multumesc pentru aprecieri!

      Ștergere