20 iun. 2014

Flori usiaşe

Treaba e ca ma aflu intr-o perioada tare aglomerata si n-am reusit sa termin nici site-ul, nici de fotografiat modelele lucrate in ultima perioada, nici sa ajung la zi cu vechile comenzi si habar n-am ce tot fac de trece timpul asta asa repede.

Pe langa toate astea, adaugam asa : workshop in colaborare cu Ceainaria Tabiet la Romexpo, participare la targuri in fiecare duminica, desemnata sa organizez targul de handmade SkirtBike, pregatiri pentru zile de nastere ce pastreaza traditia de a lucra ceva manual, inca ma mai gandesc daca sa merg si la targul Folk You din Vama, care se termina fix in ziua in care trebuie sa fiu la aeroport cu zbor direct spre concediu : )) dar pana la zilele cu soare, bronz, nisip si frappe, e muuulta munca de terminat, impachetat si livrat.

Acum sa v-arat florile uriase la care am lucrat 20 de ore neintrerupte, pentru "Portret de biciclista" organizat de Skirtbike (photo Daniel Vrăbioiu)





Actualizari cu ceea ce lucrez, gasiti pe pagina mea Quilling Gifts
Zi frumoasa si multa energie pozitiva s-aveti : )
Pe curand!

10 iun. 2014

Fundita perfecta

Funditele au fost mereu o problema - problema mea, ca poate voi va descurcati mult mai bine.
De cand am inceput sa lucrez invitatii la care adaug fundite care trebuie sa arate frumos, nu mototolite, una mai mica, alta mai mare, am rezervat o zi intreaga doar pentru legat, desfacut si iar legat panglici de satin de toate marimile. Va zic, e mare bataie de cap, cu atat mai mult daca panglica este foarte lata. Sunt materiale speciale pentru a facilita acest proces, dar mai bine profitam de cele doua maini creative si incercam sa realizam singuri un suport asemanator.

Asadar, avem nevoie de 2 bucati de polistiren, pe care le vom lipi intre ele, cu silicon la cald, pentru rezistenta si stabilitate. Daca nu aveti pistol cu silicon, folositi aracet, lipici de papetarie, banda dublu adeziva, orice lipeste.


Impachetati suportul in hartie, pentru a evita desprinderea bilutelor de polistiren.



Dupa care, stabilim dimensiunea funditei, marcand locul cu ajutorul unor bete. Daca nu aveti bete, folositi creioane de aceeasi marime. Nu le fixati definitiv, pentru ca va vor incomoda la realizarea funditei.


Acum c-am terminat suportul, sa trecem la partea distractiva : )) iar pentru asta, vin in ajutor cu un desen explicativ. Sper sa-l intelegeti, ca prin cuvinte e si mai greu de descris.


Iata si fundita in faza finala!


Daca v-am fost de ajutor, va astept in vizita si data viitoare!
Spor la treaba si multe idei creative s-aveti! : )

9 iun. 2014

Cocarde fistichii

Am mai finalizat un proiect frumos si colorat, pentru copiii ce vor termina gradinita in curand si sunt tare mandra de rezultat, mai ales ca aceasta comanda va pleca spre Onesti, orasul copilariei mele.
Asa aratau cocardele de absolvire, inainte de caligrafia de mana, cu numele copilului, institutul si promotia.



Cele 1000 de petale lipite si modelate manual, au fost o placere si va spun drept ca florile de hartie au devenit noua mea pasiune, chiar daca asta implica degete fripte cu silicon cald, ore de munca pana-n zori, un teanc de zeci de tipare, bucati-bucatele de hartie peste tot, cautari, vizionari tutoriale, cateva incercari pana izbutesc sa dau o forma frumoasa lucrarii, multa rabdare si cam tot atata cafea.

Greu de crezut ca asta ar insemna placere, dar cand esti atat de absorbit de ceea ce faci, timpul zboara, grijile dispar, totul se umple de rost, de culoare si optimism. Sa mai adaug si un job de 10 ore, la care n-as renunta niciodata?! : )) Imi place asa, cu munca multa, cu agitatie, cu destule lucruri pozitive cat sa le miceasca pe cele negative, iar pentru asta e nevoie de schimbare, de educarea gandirii si stabilirea lucrurilor care atrag multumire.

Pe curand!



6 iun. 2014

Bucurie azurie

Astazi vom crea flori din hartie, albastre, frumoase, usor de modelat si pe care le veti putea folosi la decorarea cadourilor, felicitarilor, albumelor sau doar ca simple ornamente.
Am pregatit un tutorial, care sper ca va fi pe intelesul tuturor. Sunt sigura ca veti indragi modelatul petalelor, imediat ce veti termina prima floare!

Sa ne apucam de treaba!
Primul pas si cel mai migalos, presupune decuparea celor 20 de petale, pe care le vom lipi in 2 randuri, cate 10 petale pentru fiecare rand. Folosim o bulina ajutatoare pentru a fi siguri ca floricica va iesi rotunda si cu toate petalele simetric aranjate.


Pe al doilea rand, vom lipi petalele intre petalele de pe primul rand. Incepe sa prinda contur floricica noastra, nu? : )


Ei bine, suntem aproape de final! Dupa ce am lipit si cel de-al doilea rand de petale, vom decupa inca doua forme asemeni celor din imagine, pe care le vom suprapune peste floarea realizata anterior, astfel incat sa obtinem un aspect natural al acesteia. Puteti adauga cate doua randuri din fiecare forma, daca doriti o floare mai bogata.



Si acum ca am terminat de decupat, lipit si aranjat, trecem la modelat. Ca metoda simpla, folositi scobitoarea in locul instrumentului de embosat, pentru a plia fiecare petala in parte. Asta mi se pare cea mai frumoasa etapa, cand hartia capata forma imaginatiei mele.


Dupa ce am terminat si modelatul petalelor, mai decupam o bulina, pe care o lipim in mijloc si gata, floarea noastra e pregatita sa decoreze un cadou pentru cineva drag!
In caz ca aveti o vaza stinghera, iar florile naturale se usuca prea repede, puteti realiza un buchet intreg de flori de acest gen, pe care le puteti lipi de cateva ramurele uscate : )


Daca v-am fost de ajutor, va astept in vizita si data viitoare!
O zi frumoasa si idei creative s-aveti!

3 iun. 2014

Reuse. Reduce. Recycle.

E iunie, e vara deja! Nu e anotimpul meu preferat si nici n-am cum sa-l evit, asa ca voi scoate rochitele si sandalele la ora de creatie, sa vad ce e de purtat, ce e de modificat, ce e de pictat, ce e de stricat... da da, uneori mai dau si gres atunci cand experimentez ceva nou si asta se intampla din prea multa incapatanare ca trebuie sa-mi iasa de prima data frumos, perfect, asa cum ar trebui sa fie dupa 3,4 incercari. Pe voi va sfatuiesc sa fiti indulgenti, sa gresiti si sa incercati din nou. E mai sanatos asa!

Dar pana la urmatorul meu proiect creativ, va las in compania ultimului realizat. Un ceas reciclat din doua CD-uri zgariate, hartie colorata si un mecanism vechi, uitat intr-un sertar.
30 de minute et voilà : 



E usor de realizat si trebuincios, desi ma gandesc ca n-am salvat cu mult planeta, dar macar sunt multumita ca am un ceas de masa : ))
Spor la treaba si multe idei creative s-aveti!