18 sept. 2014

Run Forest, run!

Dupa targul de handmade organizat de BikeFest pe 13-14 septembrie, pe langa vanzarea buna si ziua plina de activitati interesante, m-am pricopsit cu o glezna sucita, care ma sileste la 10 zile de repaus de la job - job care inseamna 10 ore faine de munca, comparativ cu zielele dedicate handmade-ului.

E fain si handmade-ul. E liber. Creativ. Aduce o mare multumire cand lucrarea ajunge aproape de ceea ce mintea ti-a dictat. E fain ca intalnesti oameni cu interes pentru lucru` facut de mana. E fain ca-ti aduce un venit suplimentar. Faine si colegele de breasla.
In schimb nu mai e fain, cand trimiti colete prin Posta Romana. Nu mai e fain cand comenzile depasesc asteptarile si astfel te pierzi in timpul unei zile ca si cum ar trece un ceas si cand realizezi ca trec nopti dormite cate 5 ore cel mult, totul in jur prinde alta nuanta. Nu te mai concentrezi asupra lucrarii, gresesti, strici, arunci, o iei de la capat. Nu mai ai chef sa te distrezi, pentru ca ti-e gandu` la ceea ce n-ai terminat la timp si timpul trece, clientul vrea intr-o zi cele 100 de invitatii sau 50 de marturii quilling sau bijuteriile cusute pe etamina, buchetul de mireasa samd. Nu mai ai chef nici sa asculti muzica. Nici sa te ocupi de treburile casnice. Nici sa mananci.



Asadar, ca sa n-o iau pe campii in curand, voi stabili pentru comenzile urgente, o taxa de 50 lei, daca lucrarea depaseste 150 lei. Avansul va ramane acelasi, de 50% din valoarea comenzii, daca aceasta depaseste 100 lei.
Si acum, c-am mai adaugat cateva reguli pe lista : )) sa va spun si despre urmatoru` curs de quilling, organizat la Ceainaria Tabiet, pe 25 septembrie. Mai multe detalii gasiti AICI
Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu