27 ian. 2014

Draga orhidee

Lume multa imbufnata din cauza vremii. Sa nu mai ninga! Sa fie aprilie, daca s-ar putea, cu buburuze si copaci infloriti. Ei bine, iarna e ASA ! Alba, frumoasa, cu mormane de zapada pe care calci si te dezechilibrezi, cu aer rece si curat, cu bujori in obraji, cu mai putine masini in trafic, cu mai multe haine pe noi, cu zambet pe moaca si in suflet. Cand eram copii, nu ne mai plangeam atat si eram cu sosete ude, maneci ude, manusi ude, nas inghetat. Acum suntem oameni mari si tot timpul suntem nemultumiti de ceva. 

Evitati sa-l mai rostiti pe "nu" si cautati mai mult "frumos" si "da". Exista ! Chiar si asa, cu mers anevoios pana la serviciu, cu asteptat tramvaiul in statie, cu alergatura sa-ti duci copilul la gradinita, cu un sef nervos si el (probabil tot pe vreme), cu masina pe care trebuie sa o deszapezesti, cu nervi in trafic. Degeaba ! Tot iarna va fi, tot va ninge, tot va fi urat, daca asa vrem sa percepem ce e in jur. Meteo-dependentii sa mai caute si alte ocupatii, decat depresia.

Iesiti din rand cu un pas. Vorbiti cu cineva drag, pe care nu l-ati mai sunat de mult, povestiti colegei de serviciu o intamplare haioasa, puneti mai multe haine pe voi si iesiti la un om-de-zapada sau mai simplu, puneti ceai intr-o cana, indulciti-l cu miere si doar lasati gandurile sa zboare la un moment frumos. Ba chiar puteti sa carcotiti o surpriza cuiva, care sigur e morocanos tot din cauza iernii - iarna care se anunta mereu ca fiind "cea mai grea din ultimii 100 de ani" : ))

Si poftim o orhidee pe care am modelat-o, in ciuda vremii. O fi iarna afara, dar in atelierul meu, e cald si bine. E cu suflet de om optimist si placinta cu mere in cuptor.
Hai, cu ziua buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu